Gegeneraliseerde angststoornis test

Bij een gegeneraliseerde angststoornis lijd je voortdurend onder irreële angsten en ben je extreem bezorgd over dagelijkse dingen. Heb je het idee dat jij of een familielid last heeft van een dergelijke stoornis, zoek dan een gegeneraliseerde angststoornis test op internet.

Online gegeneraliseerde angststoornis test

Iedereen heeft wel eens last van angsten. Dit is heel normaal en in bepaalde situaties nodig, omdat je zo jezelf beschermt tegen onheil. Heb je een gegeneraliseerde angststoornis, dan heb je echter iedere dag last van angst en gepieker en beïnvloedt de aandoening je hele functioneren. Er zijn diverse zelftesten op internet te vinden die je meteen kunt starten en anoniem invullen. Bij een zelftest krijg je vragen over angstsymptomen als trillen, plotseling schrikken of hartkloppingen. Heb je de test gedaan, dan kun je je daarna aanmelden voor een uitgebreidere test, voor een online cursus of voor het volgen van een programma bij een organisatie voor de geestelijke gezondheid.

Geen diagnose

Je kunt via een gegeneraliseerde angststoornis test inzicht krijgen in je problemen en een idee krijgen of je klachten veroorzaakt zouden kunnen worden door een angststoornis. Online testen geven uiteraard geen diagnose. Het advies is dan ook om je huisarts te bezoeken als een test uitwijst dat je veel symptomen hebt die te wijten zouden kunnen zijn aan een angststoornis.